Grupurile organizate de copii si elevi beneficiaza de intreaga atentie pentru programul zilnic, meniuri si insotitori.
Activitatile propuse de noi vara sunt legate de munte, cu atentie speciala pentru mersul pe munte, alegerea, impachetarea si ingrijirea echipamentului, orientarea in teren, alegerea traseelor si gestionarea ritmului de mers, notiuni de escalada pe traseele amenajate pe Valea Rausor sau in Parcul de Aventuri din Rausor.
Zilele ploioase, perioadele de repaus in cabana si serile sunt dedicate jocurilor organizate de insotitorii nostri, proiectiilor cu si despre Muntii Retezat, aprofundarea notiunilor de prim-ajutor si de orientare in natura.
Iarna, taberele de schi organizate constant de 7 ani au un numitor comun : in cel mult 3 zile, toata lumea invata sa schieze!!
 

In taberele de elevi de anul acesta s-au intimplat o multime de lucruri strasnice, o grozavie de lucruri nemaipomenite, si doar cateva lucruri ce trebuie uitate – acestea sunt cele cateva reprize de ploaie, desigur !

Taberele s-au desfasurat in parteneriat cu Administratia Parcului National Retezat care a asigurat doi insotitori din randul personalului propriu, echipamentul de bivuac si echipamentul de escalada, plus materiale documentare.

Copiii s-au putut bucura de turele pe munte insotiti de cei doi rangeri montani – Daniel si Alin – si au fost antrenati permanent in jocuri si actiuni specifice.

Prima incercare importanta a fost o tura de 1 zi pe munte : tinta – taul Stevia.

Zilele sau orele fara ture pe munte au fost ocupate cu jocuri la cabana

sau jocuri de orientare cu harta si busola pe partia de schi si in padurea din apropiere

cu satisfactia gasirii artefactelor !

Daca turele pe marcaje au fost clare, cand copiii s-au ‘’ratacit’’ in padure si au fost pusi sa se orienteze singuri, cum au fost instruiti cateva zile pe teren si in cabana, joaca s-a transformat intr-o chestie serioasa – trebuiau sa ajunga inapoi de pe creste neumblate, nemarcate si fara sugestii ajutatoare. Evident, actiunea a fost un succes, nu se putea rata intoarcerea cu asa instructori !

Ziua de escalada a fost intotdeauna un moment de mare angajament : instructaj de grup, instructaj individual, echiparea cu ham si casca de protectie ... si da-i la urcus !

… cu satisfactii pe masura…

…si cu un sfarsit de zi cu o baie generala in rau!

Nu au lipsit focurile de tabara

Si petrecerile nocturne

Nu mai este vreo dilema daca lumea a fost fericita

Asteptam cu nerabdare taberele de schi de la iarna!!